sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Ghosts and MonstersOsallistuimme ystävän kanssa viime torstaina Seurasaaressa järjestettävälle kummituskierrokselle. Kierroksen aikana saimme kuulla miten ihmiset ennenvanhaan suhtautuivat kuolemaan ja kummituksiin ja mitä kaikkia uskomuksia niihin on liittynyt. Kukapa olisi uskonut että vainajat kannettiin arkussa aina jalat kirkkoa kohti, jotta henget eivät pääsisi juoksemaan enää taloon takaisin. Tai että vainajan jalat sidottiin yhteen tai ne tervattiin samasta syystä. Seurasaaressa olevat rakennukset ovat jopa satoja vuosia vanhoja ja muutamasta rakennuksesta löytyi suojelysymboleina pidettyjä kolmioita tai pentagrammeja, joita seinään on kaiverrettu siinä toivossa että ne suojelisivat taloa pahoilta hengiltä.

Kierros oli todella mielenkiintoinen enkä olisi keksinyt parempaa ympäristöä sille, joten suosittelen sitä suuresti mikäli se ensi vuonna järjestetään uudelleen. Itselleni vierailu Seurasaaressa oli ensimmäinen ja jälleen kerran voi todeta että miksi ihmeessä sitä ei ole tullut käytyä siellä aiemmin! Parempi onneksi myöhään kun ei silloinkaan ja täytyy ehdottomasti lähteä ihan kameran kanssa joku viikonloppu siellä käymään. Ulkomuseo on tältä erää jo suljettu, mutta kyllä siellä onneksi on paljon nähtävää muutenkin. :)Raahasimme miehen kanssa valehtelematta varmaan sata elokuvaa divaariin koska hyllystä alkoi loppua tila kesken ja molemmat olemme aikoinaan hamstranneet elokuvia todella paljon. Hyllyyn jäi tällä erää vaan parhaat ja löytyipä sinne jopa vähän uutta täytettä kun jo kymmenen vuoden ajan metsästämäni The Original Monsters kokoelma tuli vastaan samaisella divaarilla! Sinänsä en olisi boksia tarvinnut koska olen saanut kerättyä kaikki elokuvat yksitellen kasaan, mutta koska hinta oli todella edullinen ja kaikki elokuvat uusia, ei tarvinnut kaksi kertaa miettiä sen ostamista. Yksittäiset elokuvat päätyvät myyntiin ja uskon että menevät kaupan nopeasti kun ei noita enää kauheasti varsikaan Suomen markkinoilla pyöri.

Uusista kauhuelokuvista en paljoa perusta, näissä vanhoissa sen sijaan on ihan oma tunnelmansa. Ja pakko on myöntää että kauhun sijaan niissä on usein jonkun verran tahatonta komiikkaa. :DEdinburghin kirppiksiltä löytyi villaviittojen lisäksi hieman käytännöllisempikin vaate, nimittäin kuvissa näkyvä musta mekko. Joku viisas joskus totesi että mustia mekkoja ei voi koskaan omistaa liikaa ja allekirjoitan tämän täysin. Mekon malli ja materiaali on mitä mukavin ja se on myös hyvin monipuolinen. Ilman vyötä mekko menee kotikaapuna vallan mainiosti ja vyöllä kursittuna kasaan se sopii niin kaupungille kuin töihinkin.

Halloween sieltä jo kurkkii ihan nurkan takaa ja asunnon koristaminen juhlakuntoon alkaa olla ajankohtaista! Olen säästänyt joka vuodesta koristeet, mutta yleensä käyn vielä kiertämässä muutamat kaupat siinä toivossa että jotain uutta löytyisi. Meillä kun nuo koristeet eivät koskaan roskiin mene vaan ne saattavat päätyä jopa pysyväksi osaksi sisustusta..

Translation:
On last Thursday I listened ghost stories with my friend in Seurasaari. Seurasaari is an island in Helsinki and it's known mostly as the location of the Seurasaari Open-Air Museum, which consists of old, mainly wooden buildings transplanted from elsewhere in Finland. We also learned what people thought and believed about death and deceased back in the old days. The place itself was so beautiful and once again I can't believe why I haven't visited there before! It's really something I recommend for everyone.

After a ten years I finally found something I've searched for a long time. I already owned all the Universal monsters movies but I still dreamed about the whole box. Well, I finally found it. And because of the price (it was quite cheap) and the fact that all the movies were new, I bought it. I'm going to sell all the individual movies and I'm sure they are easy to sell.

Another flea-market find is this black dress. Because you can never have too many of them, right?
This one I bought in Edinburgh and it's soo comfy! In home I use it without a belt and with belt it's suitable for work too.

It's almost Halloween and that means it's time to decorate home! I've saved all the old decorations but I still like to buy something new too. And some of them usually ends up being a permanent part our decoration..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti